Atlantic Canada Indian Summer

Deze 15-daagse groepsreis door Oost-Canada tijdens de Indian Summer laat je het allermooiste zien van de Canadese Maritimes. In een klein reisgezelschap tour je per comfortabele minivan door de prachtig gekleurde bossen van de kustprovincies.

Atlantic Canada Indian Summer Tours (ACIS) – 15 dagen

15-daagse Atlantic Canada Indian Summer Tour per comfortabele minibus, rondreis met start en einde in Halifax:

Het Oosten van Canada toont zich op zijn mooist tijdens de z.g. Indian Summer. Tijdens het herfstseizoen, wanneer alle boombladeren gaan kleuren, veranderen de berghellingen in een ware gloed van groen, geel, oranje, rood en alles wat daartussen zit. Het is een feest voor het oog. Dat alles wordt vervolgens gelardeerd met prachtige meren, ruige zeekusten, liefelijke zandstranden, tegen de berghellingen aangeplakte dorpjes en vele pittoreske vuurtorens. Om dit alles te zien en vooral te beleven, rijden we tijdens deze groepsreis door Oost-Canada via de mooist denkbare routes. Onderweg vertelt de Nederlandstalige gids en chauffeur u alles over de interessante, hoofdzakelijk Schotse, geschiedenis en de natuurverschijnselen van dit unieke gebied.

Bij deze groepsreis door Oost-Canada reist u per minibus in een groepje van maximaal 10 Nederlandse en/of Vlaamse deelnemers. In tegenstelling tot grote reisgezelschappen hoeft u ‘s morgens niet om 06.00 of 07.00 uur uw koffers op de hotelgang te zetten, maar kunt u relaxed opstaan, want het dagelijks vertrek is pas rond 09.00 uur. Wij stoppen langs de weg waar wij maar willen (indien veilig), want er is geen tijdschema, eten bij dat kleine maar gezellige restaurantje ongeacht het tijdstip (ons groepje is immers maar klein dus reserveren is niet nodig) en verkennen met onze bus zijwegen of bospaden waar een grote touringcar niet is toegestaan. Gedurende deze groepsreis door Oost-Canada overnacht u niet in tentjes, maar geniet u van soms decadent luxe hotelkamers met mooie privé badkamers, flatscreen televisies en gratis internet/wifi verbindingen.

U heeft eens zin om ‘s morgens of ‘s avonds op uw gerieflijke hotelkamer te eten? (u beschikt gedurende de reis diverse malen over een keukenunit op uw hotelkamer). Geen probleem, uw gids/ chauffeur stopt onderweg bij lokale winkels zodat u in alle rust fruit, brood, yoghurt etc. maar ook een flesje wijn kunt aanschaffen. Alle excursies zijn bij de reissom inbegrepen en uw reeds jaren in Canada woonachtige Nederlandse gids/chauffeur rijdt u veilig door de schitterende natuur en kent de bij het grote publiek nog onbekende plekjes.

Dagprogramma van deze groepsreis door Oost-Canada

Dag 1:

Na aankomst te Halifax International Airport, ontvangst door de reisleiding en aansluitend transfer (i) naar het hotel in het centrum van Halifax. Haven, oude stadscentrum, winkels en restaurants onder handbereik.
2 Overnachtingen te Halifax.

Dag 2:

Welcome Breakfast (i) en gelegenheid om met de andere deelnemers kennis te maken.
In de ochtend brengt u een bezoek aan het Maritiem Museum (i). Hier wordt zeer visueel de maritieme geschiedenis van Halifax toegelicht. De grote ontploffing heeft diepe wonden achtergelaten en ook het vergaan van de beroemde Titanic heeft een stempel op Halifax gedrukt.

Later bezoekt u met ons het Immigratie Museum (i). In de jaren ’50 was Halifax DE aankomsthaven voor de vele duizenden immigranten, waaronder zeer velen uit onze eigen land. Leer hier over hun beweegredenen en waarmee ze allemaal te maken kregen tijdens hun eerste jaren in voor hen dit grote, nieuwe land.

De rest van de dag is ter eigen invulling. Uw gids heeft u al vele handwijzingen gegeven.

Dag 3:

Nu gaat onze groepsreis door Oost-Canada vandaag toch echt van start!! We rijden langs de ruige kust van Nova Scotia. Het contrast is soms groot – ruige rotsen afgewisseld met mooie zandstranden. Alles wordt hier bewaakt door, voor deze streken de zo typische, vuurtorens. En wat een overdadige rust straalt het allemaal uit. Genieten!

1 Overnachting te Liscomb Mills.

Dag 4:

Vanuit ons resort op het strand kunt u een fijne (lange) wandeling in de uitgestrekte natuur maken. Dat kan langs het strand, maar ook diep de bossen in langs de rivier. Later die dag trekken we verder via de prachtige kustweg. Sherbrooke (i) is in originele staat bewaard gebleven en reflecteert het leven in Nova Scotia zoals het aan het einde van 1700 werd geleefd.

1 Overnachting in Dundee aan de oevers van het immense Bras d’Or Lake op de golfbaan.

Dag 5:

Langs de mooie oevers van Bras d’Or Lake gaat deze groepsreis door Oost-Canada verder. Het is een meer, in feite een binnenzee, is centraal gelegen op Cape Breton Island. Via o.a. de sluizen van St. Peters, voert de route van onze groepsreis door Oost-Canada ons naar het Fort van Louisbourg (i). Gesticht in 1713 door de Fransen als vissers- en handelscentrum. Zwaar beveiligd tegen de opdringerige Engelsen en tot zwaar beveiligd fort omgebouwd. Toch nog ten prooi gevallen aan de (eeuwige) vijand in 1760 en door de Engelsen vernietigd. Het geheel is herbouwd en in originele staat terug gebracht. Nu voor ons te bezoeken als een prachtig openluchtmuseum.

1 Overnachting in North Sydney.

Dag 6:

En al ruiger wordt het, als we de Cape Breton Highlands inrijden. En dan al die machtige herfstkleuren overal om ons heen! De Cabot Trail is ook niet voor niets zo wereldwijd beroemd.
We rijden onze, zo machtig gelegen, Country Inn voorbij, om enkele uren op zee door te brengen. We gaan per Zodiac (i) op zoek naar diverse soorten Walvissen, Potvissen, Bruinvissen, Dolfijnen en zelfs Zee – Schildpadden!!
2 Overnachtingen op Castle Rock.

Dag 7:

Deze dag kunt u net zo inspannend, dan wel ontspannend maken als u zelf maar verkiest. Vanuit onze “uitkijkpost” op Castle Rock kunt u fantastische wandelingen maken in de omgeving. Zelfs helemaal

naar het, in de verte gelegen, Steering Island via de Middle Head Hiking Trail kunt u wandelen. Mocht u liever in alle rust van het eindeloze uitzicht genieten vanaf uw Country Inn terras, dan kan dat natuurlijk ook.

Dag 8:

Deze dag staat in het teken van intens genieten van de rit via de beroemde Cabot Trail. Een prachtige weg door de Cape Breton Highlands. Soms vlak langs de kust, soms hoog verheven boven de zee…..wat een machtige uitzichten. Er is zelfs kans om Walvissen en Dolfijnen te zien vanaf onze uitzichtlocatie!! Helpt u mee zoeken?!
We kunnen onze route nog wat uitbreiden en wat verloren vissersdorpjes bezoeken of een van de vele wandelmogelijkheden benutten.
1 Overnachting op het strand van Belle Cote.

Dag 9:

We gaan ons vandaag mengen in de visserstraditie van dit gebied. We gaan aan boord van een origineel kreeftenvissers vaartuig. (i) Mei en Juni zijn de belangrijkste maanden voor de kreeften visserij, maar misschien kunnen we nu ook nog ons geluk beproeven.
Alexander Graham Bell heeft zijn residentie in het vriendelijke plaatsje Baddeck gehad en heeft hier veel van zijn beroemde uitvindingen en ontdekkingen gedaan. Hoog tijd om dat zelf eens aan een nader onderzoek te onderwerpen!!
1 Overnachting in het liefelijke Baddeck.

Dag 10:

Alexander Graham Bell is inderdaad de man van de telefoon, u heeft het goed. Maar ook zijn uitvindingen op het gebied van vliegen en varen zijn bekend. U kunt het allemaal bekijken en ervaren in het Alexander Graham Bell National Historic Site (i) van Baddeck.
Van hieruit rijden we met u een prachtige landelijke route langs de andere zijde van het Bras d’Or Lake, via de St. George Bay en de oevers van de Atlantische Oceaan naar Pictou. Hier wacht u een prachtig resort direct op het strand van de Atlantische Oceaan.
1 Overnachting in Pictou.

Dag 11:

Een bijzonder veerpontverbinding (i) brengt u in ongeveer een uur varen over de Atlantische Oceaan, door de straat van Northumberland van, tot de verbeelding sprekende plaatsnamen als, Caribou naar Wood Islands. U komt aan op Prince Edward Island in de volksmond kortweg PEI genoemd en een provincie van Canada. Het eiland is bekend om zijn landbouw, mild klimaat, maar vooral zijn rode aarde!

2 Overnachtingen in de hoofdstad Charlottetown.

Dag 12:

Geniet van deze rustige provinciestad en leer over haar geschiedenis. Uw gids heeft vast en zeker goede tips!!

Dag 13:

We maken er een mooie dag van op het platteland en langs de mooie kusten van PEI. Het is het land van Anne of Green Gables. Vandaag verlaten we het PEI en wel op heel bijzondere wijze. We steken de Northumberland Strait over met “droge voeten” via de zeer bijzondere Confederation Bridge (i). Het is werkelijk een juweel van een brug met een lengte van 13 km.!! Via de provincie New Brunswick rijden we Nova Scotia weer binnen.

1 Overnachting te Amherst.

Dag 14:

Deze dag staat in het teken van “terug in de tijd” en wel zo’n slordige 300 miljoen jaar. We bevinden ons een beetje op het scheivlak van het Devoon en het Perm, in het z.g. Kooltijdperk of Carboon. Canada lag toen in de buurt van de evenaar en het was er tropisch warm. Wouden van enorme heermoesplanten waren er en moerassen met plantaardige woudreuzen. Deze wouden herbergen vele soorten bijzondere dieren. De aardlagen, die hieruit ontstaan zijn, komen hier bij de Joggins Fossil Cliffs aan de oppervlakte. Het is een World UNESCO Heritage Site en heeft een bijzonder interessant Visitor Centre (i). Op het strand kunt u prachtige fossielen vinden uit die tijd. Zeer indrukwekkend.

Op vele plaatsen in de wereld vind je “De Drie Gezusters”. Nova Scotia doet hier niet voor onder! We gaan ze met u ontdekken. Ziet u er “zusters” in??
We hopen nog tijd te hebben om een bezoek aan het Millbrook Cultural & Heritage Centre (i) te brengen, naast ons hotel gelegen. Hier wordt ons alles verteld over de Mi’kmaw Native Band en haar geschiedenis en huidige leefwijze.

1 Overnachting in Truro.

Dag 15:

Helaas de laatste dag van deze reis. Transfer naar de luchthaven en afscheid van de reisleiding.

Prijs vanaf Euro 2995.00

De groepsreis door Oost-Canada Atlantic Canada Indian Summer Tour  laat zich op voortreffelijke wijze combineren met de andere groepsreis Atlantic Canada Natuur & Cultuur Tour, beiden als vertrekpunt Halifax. Vier weken lang Oost Canada intensief beleven op een combinatie van twee avontuurlijke reizen.

Voor actuele prijsinformatie bezoek de Reis & Prijsoverzicht pagina.

Van Halifax naar Halifax,

vertrekdatum 2018: Vrijdag 21 September

Uw busreis is inclusief:
Nederlands sprekende chauffeur/gids.
Vervoer per airconditioned minibus.
Transfers van/naar luchthaven.
Ferry naar Prince Edward Island.
Confederation Bridge van Prince Edward Island.
14 Overnachtingen op basis van 2 persoons kamers incl. bad/douche/toilet in overwegend 4-sterren hotels.
Welcome Breakfast op 2e dag. Stadsrondritten in Halifax en Charlottetown. Toegang National Parks.
Maritiem Museum Halifax.
Pier 21 Immigratie Museum Halifax. Sherbrooke Town.
Fort Louisbourg.
Whale Watch Tour.
Lobster Fishing Tour.
Alexander Graham Bell National Historic Site. Joggins Fossil Cliffs.
Millbrook Cultural & Heritage Centre.
Lokale belastingen.

Uw busreis is exclusief:
Overige maaltijden. Verzekeringen.

Extra informatie:
(i): excursie bij reissom inbegrepen.
(o): excursie optioneel; niet bij de reissom inbegrepen.
De minibus heeft beperkte bagagecapaciteit; per persoon is 1 koffer of tas en 2 stuks handbagage toegestaan.
Zorg voor passende kleding, in de bergen kan het weer snel omslaan.
Denk aan zomerkleding plus een warme fleece of trui en goed schoeisel.
Zorg voor goede bescherming tegen de zon.
Een goede lichamelijke conditie is wenselijk.
Tenzij anders vermeld zijn de avonden ter vrije besteding.

groepsreis door Oost-Canada groepsreis door Oost-Canada img_4029 groepsreis door Oost-Canada img_3593 img_3643 img_3669 img_3683 img_3707 img_3709 img_3761 img_3731

Boek Nu