Atlantic Canada Natuur & Cultuur

Deze groepsreis naar Oost-Canada brengt je per comfortabele minibus langs de highlights van de prachtige Oostelijke provincies van Canada. Hierbij bezoek je onder begeleiding van een Nederlandstalige gids onder andere de steden Halifax, Quebec, Toronto, Montreal en Ottawa.

Atlantic Canada Natuur & Cultuur Tours (ACIS) – 18 dagen

18-daagse Atlantic Canada Natuur & Cultuur Tour per comfortabele minibus, rondreis met start in Halifax en einde in Toronto:

Een prachtige, eersteklas groepsreis naar Oost-Canada. Een evenwichtig afgestemde combinatie van wat Atlantisch Canada aan natuur tijdens de adembenemende Indian Summer te bieden heeft en de belangrijkste grote steden in dit gedeelte van dit immense land. U doorkruist met ons vele Oost Canadese Provincies en tijdens deze groepsreis naar Oost-Canada bezoekt diverse Nationale- en Provinciale Natuurparken en krijgt eveneens alle tijd om de grote steden Halifax, Quebec City, Montreal, Ottawa en Toronto te bezoeken en te verkennen. En……natuurlijk worden de Niagara watervallen niet vergeten!! En dat alles tijdens het feestjaar 2017, waarin Canada en juist ook alle grote steden in het teken staan van 150 jaar!! Canada met Ottawa als hoofdstad voorop!

Stelt u zich eens voor, reizen met een minibus en een groepje van maximaal 10 Nederlandse en/of Vlaamse deelnemers. In tegenstelling tot grote reisgezelschappen hoeft u ‘s morgens niet om 06.00 of 07.00 uur uw koffers op de hotelgang te zetten, maar kunt u relaxed opstaan, want het dagelijks vertrek is pas rond 09.00 uur. Wij stoppen langs de weg waar wij maar willen (indien veilig), want er is geen tijdschema, eten bij dat kleine maar gezellige restaurantje ongeacht het tijdstip (ons groepje is immers maar klein dus reserveren is niet nodig) en verkennen met onze bus zijwegen of bospaden waar een grote touringcar niet is toegestaan. Gedurende de reis overnacht u niet in tentjes maar geniet u van soms decadent luxe hotelkamers met mooie privé badkamers, flatscreen televisies en gratis internet/wifi verbindingen.

U heeft eens zin om ‘s morgens of ‘s avonds op uw geriefelijke hotelkamer te eten? (u beschikt gedurende de reis diverse malen over een keukenunit op uw hotelkamer). Geen probleem, uw gids/ chauffeur stopt onderweg bij lokale winkels zodat u in alle rust fruit, brood, yoghurt etc. maar ook een flesje wijn kunt aanschaffen. Alle excursies zijn bij de reissom inbegrepen en uw reeds jaren in Canada woonachtige Nederlandse gids/chauffeur rijdt u veilig door de schitterende natuur en kent de bij het grote publiek nog onbekende plekjes.

Stelt u zich eens voor…

Dagprogramma van deze groepsreis naar Oost-Canada

Dag 1:

Bij deze groepsreis naar Oost-Canada wordt je na aankomst op de Halifax International Airport ontvangen door de reisleiding en aansluitend gaat de groep per transfer (i) naar het hotel in het centrum van Halifax. De haven, het oude stadscentrum, winkels en restaurants, alles is onder handbereik.
2 Overnachtingen te Halifax.

Dag 2:

Welcome Breakfast (i) en gelegenheid om met de andere deelnemers kennis te maken.
In de ochtend brengt u een bezoek aan het Maritiem Museum (i). Hier wordt zeer visueel de maritieme geschiedenis van Halifax toegelicht. De grote ontploffing heeft diepe wonden achtergelaten en ook het vergaan van de beroemde Titanic heeft een stempel op Halifax gedrukt.

Later bezoekt u met ons het Immigratie Museum (i). In de jaren ’50 was Halifax DE aankomsthaven voor de vele duizenden immigranten, waaronder zeer velen uit onze eigen land. Leer hier over hun beweegredenen en waarmee ze allemaal te maken kregen tijdens hun eerste jaren in voor hen dit grote, nieuwe land.

De rest van de dag is ter eigen invulling. Uw gids heeft u al vele handwijzingen gegeven.

Dag 3:

We verlaten de interessante stad Halifax om de mooie kusten, de voor Nova Scotia zo beroemde vuurtorens en de liefelijke vissersplaatsjes van de South Shore te bezoeken en ontdekken. We bezoeken haast vanzelfsprekend het bekende Peggy’s Cove met mooie vuurtoren en prachtig dorpsgezicht. We gaan de World UNESCO Heritage Site Lunenburg aan een onderzoek onderwerpen en laten we hopen dat het Schooner zeilschip, dat op het Canadese dubbeltje staat afgebeeld, aangemeerd is.

En….hoe Schots kan het zijn? 1 Overnachting in Liverpool.

Dag 4:

Dwars over het schiereiland, dat Nova Scotia eigenlijk is, rijden we naar de havenstad Digby. Het National Park Reserve van Kejimkujik (i) staat vandaag voor onderweg op het programma. Hier hebben de oorspronkelijke bewoners, de Mi’kmaq First Nations, hun sporen nagelaten. Mooie wandelingen kunnen er gemaakt worden of huur een kano (o) en ontdek op deze wijze dit prachtige natuurgebied.

De Bay of Fundy kent de hoogste getijde golven ter wereld en soms kunt u vanaf de oevers van de Brier Islands Walvissen zien zwemmen!! Dat zou ook nog kunnen, wanneer we laat in de middag de oversteek per veerboot van Nova Scotia naar New Brunswick maken. We vertoeven zo’n twee en een half uur op de Bay van Fundy welke beide Provincies van elkaar scheidt.

1 Overnachting te Saint John.

Dag 5:

New Brunswick herbergt wel een heel oud en wat verborgen verleden. Hier heeft namelijk Afrika ooit nog aan Noord Amerika vast gezeten, toen er nog sprake was van het zg. supercontinent Pangea. We spreken over ruwweg zo’n 300 miljoen jaar geleden. We tonen u dan ook een “versleten” gebergte, maar wel heel interessant. Over de miljoenen jaren, die sindsdien verstreken zijn, zijn er prachtige landschappen gevormd met mooie rivieren, watervallen en diepe kloven. Een genot voor het oog.
Tijdens onze groepsreis naar Oost-Canada zien we vele, voor deze streken zo karakteristieke, overdekte bruggen.
1 Overnachting in Grand Falls

Dag 6:

We vervolgens onze groepsreis naar Oost-Canada en reizen door van New Brunswick naar de Provincie Quebec. Ook wordt er van u verwacht dat u overschakelt op de Canadees – Franse taal. We steken per veerboot de machtige Saint Lawrence rivier over. Dit is een erg belangrijk gebied voor diverse soorten Walvissen, alsmede voor

de Beluga of Witte Walvis. Wellicht hebben we geluk en kunnen we ze vinden!! Dit gebied is een beschermt natuurgebied onder de hoede van het Parc National Marine de Saguenay – Saint Laurent. 1 Overnachting Tadoussac.

Dag 7:

Deze dag staat in het teken van natuur, voordat we in de grote stad van Quebec City aankomen. Diverse Nationale Parken vallen ons ten deel vandaag. We trekken langs het mooie Fjord van de Riviere Saguanay en door het gelijknamige Parc National. Nog meer in de binnenlanden doorkruisen we het Parc National de la Jaques Cartier. Geniet van de vele soorten flora en fauna op onze tocht. Gaan we vandaag dan die Beer of Eland zien??

2 Overnachtingen te Quebec City.

Dag 8:

De eerste grote stad in uw cultuur “sectie” van deze reis. En wat een bijzondere al direct. Zo’n Europees aandoende stad. Echt, u waant u soms ver buiten Canada. Vele oude gebouwen, mooie kathedralen, heerlijke terrasjes en eersteklas culinaire verwennerijen vallen u ten deel. Natuurlijk mag het Fort niet ontbreken. Duik vandaag in de vroegste culturele geschiedenis van Canada!

Dag 9:

Het is niet eens zo’n lange verbindingsroute van Quebec City naar het volgende stedelijk hoogtepunt; Montreal. Ook deze stad is weer prachtig gelegen aan de Riviere Saint Laurent. We zullen in staat zijn om reeds rond het middaguur te arriveren. Op deze wijze heeft u ruimschoots de tijd om deze stad te verkennen. Het is een van de Canadese Olympische steden en veel gebouwen en plaatsen uit 1976 herinneren hier nog aan. Uw hotel ligt, zoals u van ons gewend bent, midden in het centrum van de stad. Van hieruit is het dan ook makkelijk om alle bezienswaardigheden vlot te bereiken. Vergeet dan ook zeker niet om de “ondergrondse stad” te bezoeken!
2 Overnachtingen Montreal.

Dag 10:

Nog zo’n fijne dag in Montreal. Wat dacht u van een bezoek aan het beroemde Formule 1 circuit Gilles de Villeneuve. Het eiland, waarop het is uitgelegd, ademt nog steeds de sfeer van de Olympische Spelen, die hier in 1976 gehouden werden. Ook vindt u hier het bijzondere gebouw, waarin het Montreal Casino is gehuisvest. Maar er is nog zoveel meer……

Dag 11:
Deze groepsreis naar Oost-Canada staat naast natuur ook bol van de Canadese cultuur. Ditmaal reizen we in slechts een paar uur van Franstalig Canada weer naar Engelstalig Canada. Ons doel is de hoofdstad van Canada en daarmee tevens het bestuurlijk centrum van dit grote land, n.l. Ottawa.
2 Overnachtingen Ottawa.

Dag 12:
Bezoekt u vandaag vooral de Parlementsgebouwen met de werkelijk prachtige, en na de grote brand van 1916 gespaard gebleven, bibliotheek. Leer op de rondleiding waarom nu juist Ottawa de hoofdstad werd en hoe het Canadese parlement werkt.
Een echte aanrader is ook het bezoek aan het Rideau kanaal met zijn vele, vele sluizen!

Dag 13:
We vervolgen deze groepsreis naar Oost-Canada en trekken de natuur weer in na al dit stedelijk “geweld”!! En wat een geweldig natuurgebied ligt er voor ons in het verschiet! De Indian Summer barst hier in volle glorie los en voorziet de bergen van de allermooiste herfstkleuren. De komende dagen staan in het teken van het Algonquin Park en haar directe omgeving. Het is een prachtig park ten Noorden van Toronto en herbergt veel wild. Beren, Elanden, maar ook de bijzondere Noordelijke Wolf komen hier voor. Wandelen, fietsen, kanoën……..het kan allemaal! Bij onze hotels kunt u meestal kosteloos van kano’s gebruik maken. Ons advies is: DOEN!!

1 Overnachting

Dag 14:
Algonquin Park (i) wordt vandaag in alle rust door ons bezocht. We maken mooie wandelingen en ’s avonds kunt u er nog op uit per kano als u wilt. Natuurlijk hopen we op het zien van veel wild, tijdens onze natuurexpedities in de prachtige herfstbossen!
1 Overnachting.

Dag 15:
We hebben nog een heerlijke ochtend te spenderen aan het meer in de overweldigende natuur van dit gebied. Later deze dag trekken we toch weer meer het stedelijke in, wanneer we naar het Zuiden rijden en onze bestemming Niagara Falls bereiken. Vanzelfsprekend is dit een “must see” als u in dit gedeelte van Canada bent! U krijgt van ons ruim de tijd om de adembenemende watervallen te zien, zowel “by night” als overdag.

1 Overnachting te Niagara Falls.

Dag 16:
Tussen de immense wateroppervlaktes van Lake Erie en Lake Ontario door en langs de oevers van datzelfde Lake Ontario, rijden we op ons gemak naar Toronto. Uw hotel bevindt zich in het levendige stadscentrum, direct bij de haven, de oude stad en op slechts minuten lopen van de beroemde CN Tower.

2 Overnachtingen Toronto

Dag 17:
Geniet vandaag volop van de fantastische stad, welke Toronto is. Alles is er en ook nog onder handbereik; de oude haven, de oude stad, China Town, CN Tower en vele, vele cafe’s, restaurants en uitgaansgelegenheden. U komt ogen en oren tekort!

Dag 18:
Helaas de laatste dag van deze groepsreis naar Oost-Canada. Transfer naar de luchthaven en afscheid van de reisleiding.

Prijs vanaf Euro 3750.00

De Atlantic Canada Natuur & Cultuur Tour  laat zich op voortreffelijke wijze combineren met de andere groepsreis naar Oost-Canada Atlantic Canada Indian Summer Tour, beiden als vertrekpunt Halifax. Vier weken lang Oost Canada intensief beleven op een combinatie van twee avontuurlijke reizen.

Voor actuele prijsinformatie bezoek de Reis & Prijsoverzicht pagina.

Van Halifax naar Toronto,

vertrekdatum 2018:
Vrijdag 05 Oktober

Uw busreis is inclusief:
Nederlands sprekende chauffeur/gids.
Vervoer per airconditioned minibus.
Transfers van/naar luchthaven.
Ferry van Nova Scotia naar New Brunswick.
Ferry St. Lawrence River.
17 Overnachtingen op basis van 2 persoons kamers incl. bad/douche/toilet in overwegend 4-sterren hotels.
Welcome Breakfast op 2e dag.
Stadsrondritten in Halifax, Quebec City, Montreal, Ottawa, Toronto.
Toegang National Parks.
Maritiem Museum Halifax.
Pier 21 Immigratie Museum Halifax.
Whale Watch Tour.
“Maid of the Mist” boottour Niagara Falls.
Lokale belastingen.

Uw busreis is exclusief:
Overige maaltijden.
Verzekeringen.

Extra informatie:
(i): excursie bij reissom inbegrepen.
(o): excursie optioneel; niet bij de reissom inbegrepen.
De minibus heeft beperkte bagagecapaciteit; per persoon is 1 koffer of tas en 2 stuks handbagage toegestaan.
Zorg voor passende kleding, in de bergen kan het weer snel omslaan.
Denk aan zomerkleding plus een warme fleece of trui en goed schoeisel.
Zorg voor goede bescherming tegen de zon.
Een goede lichamelijke conditie is wenselijk.
Tenzij anders vermeld zijn de avonden ter vrije besteding.

groepsreis naar Oost-Canada groepsreis naar Oost-Canada groepsreis naar Oost-Canada groepsreis naar Oost-Canada groepsreis naar Oost-Canada img_3972
img_4095 groepsreis naar Oost-Canada

Boek Nu