Best Times in the Maritimes

Deze 30-daagse groepsreis door Oost-Canada tijdens de Indian Summer laat je het allermooiste zien van de Canadese Maritimes. In een klein reisgezelschap tour je per comfortabele minivan door de prachtig gekleurde bossen van de kustprovincies en haar Nationale Parken. Onder begeleiding van uw privé Nederlandstalige gids bezoekt u de provincies Nova Scotia, Prince Edward Island, New Brunswick, Québec en Ontario. U krijgt alle tijd in de steden Halifax, Charlottetown, Quebec City, Montreal, Ottawa en Toronto.

Atlantic Canada Indian Summer Tours (BTM) – 30 dagen

30-daagse Atlantic Canada Indian Summer Tour per comfortabele minibus, rondreis met start in Halifax en einde in Toronto:

Het Oosten van Canada toont zich op zijn mooist tijdens de z.g. Indian Summer. Tijdens het herfstseizoen, wanneer alle boombladeren gaan kleuren, veranderen de berghellingen in een ware gloed van groen, geel, oranje, rood en alles wat daartussen zit. Het is een feest voor het oog. Dat alles wordt vervolgens gelardeerd met prachtige meren, ruige zeekusten, liefelijke zandstranden, tegen de berghellingen aangeplakte dorpjes en vele pittoreske vuurtorens. Om dit alles te zien en vooral te beleven, rijden we tijdens deze groepsreis door Oost-Canada via de mooist denkbare routes. Onderweg vertelt de Nederlandstalige gids en chauffeur u alles over de interessante, hoofdzakelijk Schotse, geschiedenis en de natuurverschijnselen van dit unieke gebied. Vervolgens doorkruist u met ons vele Oost Canadese Provincies en tijdens deze groepsreis naar Oost-Canada bezoekt diverse Nationale- en Provinciale Natuurparken en krijgt eveneens alle tijd om de grote steden Halifax, Quebec City, Montreal, Ottawa en Toronto te bezoeken en te verkennen. En……natuurlijk worden de Niagara watervallen niet vergeten!!

Bij deze groepsreis door Oost-Canada reist u per minibus in een groepje van maximaal 10 Nederlandse en/of Vlaamse deelnemers. In tegenstelling tot grote reisgezelschappen hoeft u ‘s morgens niet om 06.00 of 07.00 uur uw koffers op de hotelgang te zetten, maar kunt u relaxed opstaan, want het dagelijks vertrek is pas rond 09.00 uur. Wij stoppen langs de weg waar wij maar willen (indien veilig), want er is geen tijdschema, eten bij dat kleine maar gezellige restaurantje ongeacht het tijdstip (ons groepje is immers maar klein dus reserveren is niet nodig) en verkennen met onze bus zijwegen of bospaden waar een grote touringcar niet is toegestaan. Gedurende deze groepsreis door Oost-Canada overnacht u niet in tentjes, maar geniet u van soms decadent luxe hotelkamers met mooie privé badkamers, flatscreen televisies en gratis internet/wifi verbindingen.

U heeft eens zin om ‘s morgens of ‘s avonds op uw gerieflijke hotelkamer te eten? (u beschikt gedurende de reis diverse malen over een keukenunit op uw hotelkamer). Geen probleem, uw gids/ chauffeur stopt onderweg bij lokale winkels zodat u in alle rust fruit, brood, yoghurt etc. maar ook een flesje wijn kunt aanschaffen. Alle excursies zijn bij de reissom inbegrepen en uw reeds jaren in Canada woonachtige Nederlandse gids/chauffeur rijdt u veilig door de schitterende natuur en kent de bij het grote publiek nog onbekende plekjes.

Dagprogramma van deze groepsreis door Oost-Canada

Dag 1: Na aankomst te Halifax International Airport, ontvangst door de reisleiding en aansluitend transfer (i) naar het hotel in het centrum van Halifax. Haven, oude stadscentrum, winkels en restaurants onder handbereik. 2 Overnachtingen te Halifax.

Dag 2: Welcome Breakfast (i) en gelegenheid om met de andere deelnemers kennis te maken. In de ochtend brengt u een bezoek aan het Maritiem Museum (i). Hier wordt zeer visueel de maritieme geschiedenis van Halifax toegelicht. De grote ontploffing heeft diepe wonden achtergelaten en ook het vergaan van de beroemde Titanic heeft een stempel op Halifax gedrukt. Later bezoekt u met ons het Immigratie Museum (i). In de jaren ’50 was Halifax DE aankomsthaven voor de vele duizenden immigranten, waaronder zeer velen uit onze eigen land. Leer hier over hun beweegredenen en waarmee ze allemaal te maken kregen tijdens hun eerste jaren in voor hen dit grote, nieuwe land. De rest van de dag is ter eigen invulling. Uw gids heeft u al vele handwijzingen gegeven.

Dag 3: Nu gaat onze groepsreis door Oost-Canada vandaag toch echt van start!! We rijden langs de ruige kust van Nova Scotia. Het contrast is soms groot – ruige rotsen afgewisseld met mooie zandstranden. Alles wordt hier bewaakt door, voor deze streken de zo typische, vuurtorens. En wat een overdadige rust straalt het allemaal uit. Genieten! 1 Overnachting te Liscomb Mills.

Dag 4: Vanuit ons resort op het strand kunt u een fijne (lange) wandeling in de uitgestrekte natuur maken. Dat kan langs het strand, maar ook diep de bossen in langs de rivier. Later die dag trekken we verder via de prachtige kustweg. Sherbrooke (i) is in originele staat bewaard gebleven en reflecteert het leven in Nova Scotia zoals het aan het einde van 1700 werd geleefd. 1 Overnachting in Dundee aan de oevers van het immense Bras d’Or Lake op de golfbaan.

Dag 5: Langs de mooie oevers van Bras d’Or Lake gaat deze groepsreis door Oost-Canada verder. Dit gigantische meer, in feite een binnenzee, is centraal gelegen op Cape Breton Island. Via o.a. de sluizen van St. Peters, voert de route van onze groepsreis door Oost-Canada ons naar het Fort van Louisbourg (i). Gesticht in 1713 door de Fransen als vissers- en handelscentrum. Zwaar beveiligd tegen de opdringerige Engelsen en tot zwaar beveiligd fort omgebouwd. Toch nog ten prooi gevallen aan de (eeuwige) vijand in 1760 en door de Engelsen vernietigd. Het geheel is herbouwd en in originele staat terug gebracht. Nu voor ons te bezoeken als een prachtig openluchtmuseum. 1 Overnachting in North Sydney.

Dag 6: En al ruiger wordt het, als we de Cape Breton Highlands inrijden. En dan al die machtige herfstkleuren overal om ons heen! De Cabot Trail is ook niet voor niets zo wereldwijd beroemd. We rijden onze, zo machtig gelegen, Country Inn voorbij, om enkele uren op zee door te brengen. We gaan per Zodiac (i) op zoek naar diverse soorten Walvissen, Potvissen, Bruinvissen, Dolfijnen en zelfs Zee – Schildpadden!! 2 Overnachtingen op Castle Rock.

Dag 7: Deze dag kunt u net zo inspannend, dan wel ontspannend maken als u zelf maar verkiest. Vanuit onze “uitkijkpost” op Castle Rock kunt u fantastische wandelingen maken in de omgeving. Zelfs helemaal naar het, in de verte gelegen, Steering Island via de Middle Head Hiking Trail kunt u wandelen. Mocht u liever in alle rust van het eindeloze uitzicht genieten vanaf uw Country Inn terras, dan kan dat natuurlijk ook.

Dag 8: Deze dag staat in het teken van intens genieten van de rit via de beroemde Cabot Trail. Een prachtige weg door de Cape Breton Highlands. Soms vlak langs de kust, soms hoog verheven boven de zee…..wat een machtige uitzichten. Er is zelfs kans om Walvissen en Dolfijnen te zien vanaf onze uitzichtlocatie!! Helpt u mee zoeken?! We kunnen onze route nog wat uitbreiden en wat verloren vissersdorpjes bezoeken of een van de vele wandelmogelijkheden benutten. 1 Overnachting op het strand van Belle Cote.

Dag 9: Alexander Graham Bell heeft zijn residentie in het vriendelijke plaatsje Baddeck gehad en heeft hier veel van zijn beroemde uitvindingen en ontdekkingen gedaan. Hoog tijd om dat zelf eens aan een nader onderzoek te onderwerpen!! 1 Overnachting in het liefelijke Baddeck.

Dag 10: Alexander Graham Bell is inderdaad de man van de telefoon, u heeft het goed. Maar ook zijn uitvindingen op het gebied van vliegen en varen zijn bekend. U kunt het allemaal bekijken en ervaren in het Alexander Graham Bell National Historic Site (i) van Baddeck. Van hieruit rijden we met u een prachtige landelijke route langs de andere zijde van het Bras d’Or Lake, via de St. George Bay en de oevers van de Atlantische Oceaan naar Pictou. Hier wacht u een prachtig resort direct op het strand van de Atlantische Oceaan. 1 Overnachting in Pictou.

Dag 11: Een bijzonder veerpontverbinding (i) brengt u in ongeveer een uur varen over de Atlantische Oceaan, door de straat van Northumberland van, tot de verbeelding sprekende plaatsnamen als, Caribou naar Wood Islands. U komt aan op Prince Edward Island in de volksmond kortweg PEI genoemd en een provincie van Canada. Het eiland is bekend om zijn landbouw, mild klimaat, maar vooral zijn rode aarde! Een uitgebreid bezoek aan de hoofdstad van PEI, Charlotte Town, staat natuurlijk op het programma. 2 Overnachtingen aan de Golf van St. Lawrence.

Dag 12: Het seizoen van de kreeftenvisserij is net voorbij, maar dat let ons niet toch een prachtige dag op het water van de Golf van St. Lawrence en de Atlantische Oceaan door te brengen. We gaan aan boord van een lokale vissersboot om op Tonijn te gaan vissen. Hou u vast voor een origineel Canadees’ avontuur!!

Dag 13: We maken er een mooie dag van op het platteland en langs de mooie kusten van PEI. Het is het land van Anne of Green Gables. Vandaag verlaten we het PEI en wel op heel bijzondere wijze. We steken de Northumberland Strait over met “droge voeten” via de zeer bijzondere Confederation Bridge (i). Het is werkelijk een juweel van een brug met een lengte van 13 km.!! Via de provincie New Brunswick rijden we Nova Scotia weer binnen. 1 Overnachting te Amherst.

Dag 14: Deze dag staat in het teken van “terug in de tijd” en wel zo’n slordige 300 miljoen jaar. We bevinden ons een beetje op het scheivlak van het Devoon en het Perm, in het z.g. Kooltijdperk of Carboon. Canada lag toen in de buurt van de evenaar en het was er tropisch warm. Wouden van enorme heermoesplanten waren er en moerassen met plantaardige woudreuzen. Deze wouden herbergen vele soorten bijzondere dieren. De aardlagen, die hieruit ontstaan zijn, komen hier bij de Joggins Fossil Cliffs aan de oppervlakte. Het is een World UNESCO Heritage Site en heeft een bijzonder interessant Visitor Centre (i). Op het strand kunt u prachtige fossielen vinden uit die tijd. Zeer indrukwekkend. Op vele plaatsen in de wereld vind je “De Drie Gezusters”. Nova Scotia doet hier niet voor onder! We gaan ze met u ontdekken. Ziet u er “zusters” in?? We hopen nog tijd te hebben om een bezoek aan het Millbrook Cultural & Heritage Centre (i) te brengen, naast ons hotel gelegen. Hier wordt ons alles verteld over de Mi’kmaw Native Band en haar geschiedenis en huidige leefwijze. 1 Overnachting in Truro.

Dag 15: Via de buitenwijken van de interessante stad Halifax komen we wederom bij de mooie Atlantische kust om de voor Nova Scotia zo beroemde vuurtorens en de liefelijke vissersplaatsjes van de South Shore te bezoeken en te ontdekken. We bezoeken haast vanzelfsprekend het bekende Peggy’s Cove met mooie vuurtoren en prachtig dorpsgezicht. We gaan de World UNESCO Heritage Site Lunenburg aan een onderzoek onderwerpen en laten we hopen dat het Schooner zeilschip, dat op het Canadese dubbeltje staat afgebeeld, aangemeerd is. En….hoe Schots kan het zijn? 1 Overnachting in Liverpool.

Dag 16: Dwars over het schiereiland, dat Nova Scotia eigenlijk is, rijden we naar de havenstad Digby. Het National Park Reserve van Kejimkujik (i) staat vandaag voor onderweg op het programma. Hier hebben de oorspronkelijke bewoners, de Mi’kmaq First Nations, hun sporen nagelaten. Mooie wandelingen kunnen er gemaakt worden of huur een kano (o) en ontdek op deze wijze dit prachtige natuurgebied. De Bay of Fundy kent de hoogste getijde golven ter wereld en soms kunt u vanaf de oevers van de Brier Islands Walvissen zien zwemmen!! Dat zou ook nog kunnen, wanneer we laat in de middag de oversteek per veerboot van Nova Scotia naar New Brunswick maken. We vertoeven zo’n twee en een half uur op de Bay van Fundy welke beide Provincies van elkaar scheidt. 1 Overnachting te Saint John.

Dag 17: New Brunswick herbergt wel een heel oud en wat verborgen verleden. Hier heeft namelijk Afrika ooit nog aan Noord Amerika vast gezeten, toen er nog sprake was van het zg. supercontinent Pangea. We spreken over ruwweg zo’n 300 miljoen jaar geleden. We tonen u dan ook een “versleten” gebergte, maar wel heel interessant. Over de miljoenen jaren, die sindsdien verstreken zijn, zijn er prachtige landschappen gevormd met mooie rivieren, watervallen en diepe kloven. Een genot voor het oog. Tijdens onze groepsreis naar Oost-Canada zien we vele, voor deze streken zo karakteristieke, overdekte bruggen. 1 Overnachting in Grand Falls

Dag 18: We vervolgen onze groepsreis naar Oost-Canada en reizen door van New Brunswick naar de Provincie Quebec. Ook wordt er van u verwacht dat u overschakelt op de Canadees – Franse taal. We steken per veerboot de machtige Saint Lawrence rivier over. Dit is een erg belangrijk gebied voor diverse soorten Walvissen, alsmede voor de Beluga of Witte Walvis. Wellicht hebben we geluk en kunnen we ze vinden, als we aan boord zijn gegaan van de Zodiac en ons op de St. Lawrence begeven!! Dit gebied is een beschermd natuurgebied onder de hoede van het Parc National Marine de Saguenay – Saint Laurent. 1 Overnachting Tadoussac.

Dag 19: Deze dag staat in het teken van natuur, voordat we in de grote stad van Quebec City aankomen. Diverse Nationale Parken vallen ons ten deel vandaag. We trekken langs het mooie Fjord van de Riviere Saguanay en door het gelijknamige Parc National. Nog meer in de binnenlanden doorkruisen we het Parc National de la Jaques Cartier. Geniet van de vele soorten flora en fauna op onze tocht. Gaan we vandaag dan die Beer of Eland zien?? 2 Overnachtingen te Quebec City.

Dag 20: De eerste grote stad in uw cultuur “sectie” van deze reis. En wat een bijzondere al direct. Zo’n Europees aandoende stad. Echt, u waant u soms ver buiten Canada. Vele oude gebouwen, mooie kathedralen, heerlijke terrasjes en eersteklas culinaire verwennerijen vallen u ten deel. Natuurlijk mag het Fort niet ontbreken. Duik vandaag in de vroegste culturele geschiedenis van Canada!

Dag 21: Het is niet eens zo’n lange verbindingsroute van Quebec City naar het volgende stedelijk hoogtepunt; Montreal. Ook deze stad is weer prachtig gelegen aan de Riviere Saint Laurent. We zullen in staat zijn om reeds rond het middaguur te arriveren. Op deze wijze heeft u ruimschoots de tijd om deze stad te verkennen. Het is een van de Canadese Olympische steden en veel gebouwen en plaatsen uit 1976 herinneren hier nog aan. Uw hotel ligt, zoals u van ons gewend bent, midden in het centrum van de stad. Van hieruit is het dan ook makkelijk om alle bezienswaardigheden vlot te bereiken. Vergeet dan ook zeker niet om de “ondergrondse stad” te bezoeken! 2 Overnachtingen Montreal.

Dag 22: Nog zo’n fijne dag in Montreal. Wat dacht u van een bezoek aan het beroemde Formule 1 circuit Gilles de Villeneuve. Het eiland, waarop het is uitgelegd, ademt nog steeds de sfeer van de Olympische Spelen, die hier in 1976 gehouden werden. Ook vindt u hier het bijzondere gebouw, waarin het Montreal Casino is gehuisvest. Maar er is nog zoveel meer……

Dag 23: Deze groepsreis naar Oost-Canada staat naast natuur ook bol van de Canadese cultuur. Maple Syrup, zo beroemd als Canada zelf, wordt gemaakt op een mooie “sucrerie” op de berg. Leer er alles over vandaag. Vanaf de Maple Syrup boerderij reizen we verder en in slechts een paar uur komen we van Franstalig Canada weer in Engelstalig Canada. Ons doel is de hoofdstad van Canada en daarmee tevens het bestuurlijk centrum van dit grote land, n.l. Ottawa. 2 Overnachtingen Ottawa.

Dag 24: Bezoekt u vandaag vooral de Parlementsgebouwen met de werkelijk prachtige, en na de grote brand van 1916 gespaard gebleven, bibliotheek. Leer op de rondleiding waarom nu juist Ottawa de hoofdstad werd en hoe het Canadese parlement werkt. Een echte aanrader is ook het bezoek aan het Rideau kanaal met zijn vele, vele sluizen!

Dag 25: We vervolgen deze groepsreis naar Oost-Canada en trekken de natuur weer in na al dit stedelijk “geweld”!! En wat een geweldig natuurgebied ligt er voor ons in het verschiet! De Indian Summer barst hier in volle glorie los en voorziet de bergen van de allermooiste herfstkleuren. De komende dagen staan in het teken van het Algonquin Park en haar directe omgeving. Het is een prachtig park ten Noorden van Toronto en herbergt veel wild. Beren, Elanden, maar ook de bijzondere Noordelijke Wolf komen hier voor. Wandelen, fietsen, kanoën……..het kan allemaal! Bij onze hotels kunt u meestal kosteloos van kano’s gebruik maken. Ons advies is: DOEN!! 1 Overnachting

Dag 26: Algonquin Park (i) wordt vandaag in alle rust door ons bezocht. We maken mooie wandelingen en ’s avonds kunt u er nog op uit per kano als u wilt. Natuurlijk hopen we op het zien van veel wild, tijdens onze natuurexpedities in de prachtige herfstbossen! 1 Overnachting.

Dag 27: We hebben nog een heerlijke ochtend te spenderen aan het meer in de overweldigende natuur van dit gebied. Later deze dag trekken we toch weer meer het stedelijke in, wanneer we naar het Zuiden rijden en onze bestemming Niagara Falls bereiken. Vanzelfsprekend is dit een “must see” als u in dit gedeelte van Canada bent! U krijgt van ons ruim de tijd om de adembenemende watervallen te zien, zowel “by night” als overdag. 1 Overnachting te Niagara Falls.

Dag 28: Tussen de immense wateroppervlaktes van Lake Erie en Lake Ontario door en langs de oevers van datzelfde Lake Ontario, rijden we op ons gemak naar Toronto. Uw hotel bevindt zich in het levendige stadscentrum, direct bij de haven, de oude stad en op slechts minuten lopen van de beroemde CN Tower. 2 Overnachtingen Toronto

Dag 29: Geniet vandaag volop van de fantastische stad, welke Toronto is. Alles is er en ook nog onder handbereik; de oude haven, de oude stad, China Town, CN Tower en vele, vele cafe’s, restaurants en uitgaansgelegenheden. U komt ogen en oren tekort!

Dag 30: Helaas de laatste dag van deze groepsreis naar Oost-Canada. Transfer naar de luchthaven en afscheid van de reisleiding.

 

 

Prijs vanaf Euro 6764.00

Vier weken lang Oost Canada intensief beleven op deze avontuurlijke reis!!

Voor actuele prijsinformatie bezoek de Reis & Prijsoverzicht pagina.

Van Halifax naar Toronto:

Uw busreis is inclusief:

Nederlands sprekende chauffeur/gids.
Vervoer per airconditioned minibus.
Transfers van/naar luchthaven.
Ferry naar Prince Edward Island.
Confederation Bridge van Prince Edward Island.
29 Overnachtingen op basis van 2 persoons kamers incl. bad/douche/toilet in overwegend 4-sterren hotels.
Welcome Breakfast op 2e dag. Stadsrondritten in Halifax, Quebec City, Montreal, Ottawa, Toronto. Toegang National Parks.
Maritiem Museum Halifax.
Pier 21 Immigratie Museum Halifax. Sherbrooke Town.
Fort Louisbourg.
Whale Watch Tour.
Lobster Fishing Tour.
Alexander Graham Bell National Historic Site.                                        Joggins Fossil Cliffs.
Millbrook Cultural & Heritage Centre.   “Maid of the Mist” boottour Niagara Falls.
Lokale belastingen.

Uw busreis is exclusief:

Fooi/Tip Chauffeur/Gids
Overige maaltijden. Verzekeringen.

Deze pagina printen?

Klik hier

Extra informatie:
(i): excursie bij reissom inbegrepen.
(o): excursie optioneel; niet bij de reissom inbegrepen.
De minibus heeft beperkte bagagecapaciteit; per persoon is 1 koffer of tas en 2 stuks handbagage toegestaan.
Zorg voor passende kleding, in de bergen kan het weer snel omslaan.
Denk aan zomerkleding plus een warme fleece of trui en goed schoeisel.
Zorg voor goede bescherming tegen de zon.
Een goede lichamelijke conditie is wenselijk.
Tenzij anders vermeld zijn de avonden ter vrije besteding.

groepsreis door Oost-Canada groepsreis door Oost-Canada img_4029 groepsreis door Oost-Canada img_3593 img_3643 img_3669 img_3683 img_3707 img_3709 img_3761 img_3731

groepsreis door Canada

kleinschalige groepsreis naar Oost-Canada

groepsreizen door Oost-Canada

groepsreizen naar Oost-Canada

groepsreis naar Oost-Canada

groepsreis naar Canada

groepsreis door Oost-Canada

groepsreis door Oost-Canada

kleinschalige groepsreis naar Oost-Canada

kleinschalige groepsreis naar Oost-Canada

groepsreizen naar Oost-Canada

groepsreizen door Oost-Canada

kleinschalige groepsreis naar Oost-Canada

kleinschalige groepsreis naar Oost-Canada

 

 

Boek Nu