Rocky Mountains to Pacific Ocean

Met deze kleinschalige groepsreis door West-Canada reis je in een gezelschap van maximaal 10 Nederlandstalige deelnemers naar het prachtige Vancouver Island en verken je de Canadese Rocky Mountains. Bij deze groepsreis zijn diverse excursies inbegrepen, zoals een bear watching safari, een whale watching tour en toegang tot diverse attracties.

Rocky Mountains to Pacific Ocean Tours (RMPO) – 22 dagen

22-Daagse Rocky Mountains to Pacific Ocean Tour per comfortabele minibus van Calgary naar Vancouver inclusief Vancouver Island:

Met gepaste trots bieden wij u deze drie weekse groepsreis door West-Canada aan. Deze reis is een geweldige samenstelling van twee weken Canadian Lakes, Mountains & Wildlife en een volle week Vancouver Island. Beide reizen combineren de hoogtepunten van deze twee reizen optimaal; Leuke prairiedorpjes afgewisseld door luie vissersplaatsjes, heel veel “landwild”, dat vervangen wordt door heel veel “zeewild” bij Vancouver Island. En overal die overweldigende natuur!

Stelt u zich eens voor, reizen met een minibus en een groepje van maximaal 10 Nederlandse en/of Vlaamse deelnemers. In tegenstelling tot grote reisgezelschappen hoeft u ‘s morgens niet om 06.00 of 07.00 uur uw koffers op de hotelgang te zetten maar kunt u relaxed opstaan, want het dagelijks vertrek is pas rond 09.00 uur. Wij stoppen langs de weg waar wij maar willen (indien veilig) want er is geen tijdschema, eten bij dat kleine maar gezellige restaurantje ongeacht het tijdstip (ons groepje is immers maar klein dus reserveren is niet nodig) en verkennen met onze bus zijwegen of bospaden waar een grote touringcar niet is toegestaan. Gedurende de reis overnacht u niet in tentjes maar geniet u van soms decadent luxe hotelkamers met mooie prive badkamers, flatscreen televisies en gratis internet/wifi verbindingen.
U heeft eens zin om ‘s morgens of ‘s avonds op uw geriefelijke hotelkamer te eten? (u beschikt gedurende deze groepsreis door West-Canada diverse malen over een keukenunit op uw hotelkamer). Geen probleem, uw gids/chauffeur stopt onderweg bij lokale winkels zodat u in alle rust fruit, brood, yoghurt etc. maar ook een flesje wijn kunt aanschaffen. Alle excursies zijn bij de reissom inbegrepen (ook die spectaculaire Beren Safari) en uw reeds jaren in Canada woonachtige Nederlandse gids/chauffeur rijdt u veilig door de schitterende natuur en kent de bij het grote publiek nog onbekende plekjes.
Stelt u zich eens voor…

Dagprogramma van deze groepsreis door West-Canada

Dag 1: Na aankomst te Calgary luchthaven ontvangst door reisleiding en aansluitend transfer (i) naar het hotel in Calgary nabij restaurants en winkels. Als u niet teveel lijdt onder de jetlag, maken we nu graag een stadsrondrit, zodat u een goede indruk krijgt van de olympische stad Calgary.

Dag 2: Welcome Breakfast (i) en gelegenheid om met de andere deelnemers kennis te maken. In de middag vertrekken we naar het wereldberoemde stadje Banff in de Rocky Mountains. Na een stadsrondrit is de middag ter vrije besteding. 2 Overnachtingen in Banff op loopafstand van het gezellige centrum.

Dag 3: Vandaag gaan we met deze groepsreis door West-Canada in alle rust dieper de Bow Valley in. ‘s Morgens bezoeken we Lake Louise en het schitterende Valley of the Ten Peaks / Moraine Lake; bergmeren van ongekende schoonheid. Na de lunch aan de voet van Castle Mountain bezoeken we Johnston Canyon voor een indrukwekkende wandeling.

Dag 4: Een van de hoogtepunten van deze groepsreis door West-Canada is de rit over de Icefields Parkway, de route van Banff naar Jasper door de Rocky Mountains. U zult ogen tekort komen om al het natuurschoon in u op te nemen. Onderweg wordt veelvuldig gestopt om in alle rust van het imponerende natuurschoon en hooggebergte te genieten. Een must is natuurlijk de rit per gigantische bus, de zg. Snow Coach, over het Columbia Icefield (i). U verblijft geheel in stijl 2 nachten in een luxe chalet aan de oever van de Athabasca River, enkele kilometers buiten het dorp Jasper en in het hart van Jasper National Park.

Dag 5: Zorg dat de accu van uw (video)camera goed is opgeladen, want het wordt weer een gedenkwaardige dag. We bezoeken o.a. het relaxte dorpje Jasper, maken een wandeling in Maligne Canyon, rijden langs Medicine Lake en gaan heerlijk genieten bij Maligne Lake. Als optie kunt u op het meer een boottocht naar Spirit Island maken, het meest gefotografeerde eilandje van de Rocky Mountains. U kunt ook kiezen te gaan kanoën of met de kabelbaan naar de top van Whistlers Mountain te vertrekken.

Dag 6: Vandaag verlaten we Alberta en rijden British Columbia binnen via de Yellow Head Highway. Onderweg stoppen we natuurlijk bij Mount Robson, met een hoogte van 3954 meter de hoogste berg van de Canadese Rocky Mountains. In Blue River gaan we aan boord van een traditionele, native zeekajak replica en later nog met een snelle motorboot voor een spectaculaire Bear Safari (i), een onvergetelijke ervaring… In de middag arriveren we in het dorpje Clearwater, even buiten Wells Gray Provincial Park. Midden in dit prachtige park verblijven we 2 nachten in een authentiek hotel. Canada beleving ten top!

Dag 7: Vandaag bezoeken we Wells Gray Provincial Park, een schitterend natuurgebied waar u grote kans heeft wild te zien. Echt een dag voor natuurliefhebbers met bezoeken aan o.a. de Helmcken waterval (hoogte 141 meter). De wandeling naar de top van deze waterval is, letterlijk en figuurlijk, een hoogtepunt. Er is dan nog tijd over om b.v. te gaan White Water raften, paardrijden, een duik te nemen in het glasheldere Dutch Lake of nu eindelijk dat leesboek eens op de veranda van uw hotelkamer uit te lezen. Afhankelijk van het weer is er gelegenheid om ‘s avonds een BBQ te ontsteken.

Dag 8: Via een prachtige route, ver van de veel te drukke hoofdweg, hebben we een bezienswaardige dag op weg naar Vernon. We rijden langs het enorme Adams Lake. Onderweg bezoeken we de uit 1867 stammende O’Keefe Ranch (i), welke indertijd de grootste ranch van British Columbia was. Net buiten Vernon wachten ons dan twee fantastische overnachtingen in de bergen!

Dag 9: Rondom uw hotel kunt u lekker genieten van diverse buitensporten.
U kunt hier bijvoorbeeld prachtig wandelen en mountainbiken. Lekker luieren met een goed glas Okanagan wijn of relaxen in de hot-tub mag natuurlijk ook!!

Dag 10: Niet voor niets is de Okanagan Valley Canada’s wijngebied, het kan hier ‘s zomers wel 40 graden worden! Langs de wegen staan veel fruitstalletjes met lokaal geteeld fruit en op de hellingen worden druiven verbouwd. We rijden langs Lake Okanagan, via Peachland, bezoeken Penticton met de grote raderboot en rijden verder via Canada’s “Wine Capital” Oliver naar het woestijnplaatsje Osoyoos, gelegen aan het gelijknamige meer. Tevens het warmste meer van Canada. Hier wacht ons weer zo’n prachtig resort en laten we ons op een fantastische wijze rondleiden door de wijngaarden en de wijnmakerij van de Nk’Mip Wine Cellars. We verblijven hier helaas maar 1 nacht.

Dag 11: Voordat we Osoyoos weer verlaten, bezoeken we eerst nog het Nk’Mip Cultural Desert Centre(i), rechtstreeks vanuit ons luxe hotel. De Osoyoos Indian Band is wereldwijd een voorbeeld voor andere First Nations. In de vroege voormiddag vertrekken we naar het grappige goudzoekersplaatsje Hedley, waar we een kleine rondtour maken. Via Manning Provincial Park, komen we voor de nacht aan in Harrison Hot Springs. Het hotel ligt aan de boulevard bij het meer.

Dag 12: De groepsreis door West-Canada gaat verder naar Vancouver Island. In de ochtend nemen we de ferry (i) naar Vancouver Island waarbij we tijdens de overtocht wellicht orka’s of zeehonden zien! Na aankomst op Vancouver Island rijden via de prachtige kustweg naar het Noorden. Onderweg zijn er veel doorkijkjes op de zee, voordat we bij ons hotel aankomen. Vanaf uw hotelkamer kunt u de zeehonden horen en kunt u soms Orka groepen voorbij zien trekken.

Dag 13: Vandaag een van de hoogtepunten van deze groepsreis door West-Canada: we gaan aan boord van een kleine boot (i) en onder leiding van een lokale gids varen we via de Discovery Passage en Johnstone Strait naar Bute Inlet waar we zwarte en wellicht grizzly beren gaan zien. Onderweg passeren we extreme zeestromingen en draaikolken met passende bijnamen als “Devils Hole” en “The Drain” (de afvoerput…). Naast al dit natuurgeweld hebben we tevens grote kans om zeeleeuwen, zeehondjes, dolfijnen (Pacific white-sided dolphins) en Minke Whales, een klein soort walvis met een lengte van ca. 9 meter en gewicht tot 5 ton, te zien. Laten we ook nog hopen op een groep (of meerdere) Orka’s. Zou dat niet geweldig zijn?! Veel beroemdheden wonen in dit gebied, we tonen u o.a. het “vakantiehuisje” van Michelle Pfeifer….. Halverwege onze 7 uren op zee, hebben we een uitgebreide lunchpauze aan de wal van een van de vele eilandjes. Houdt uw camera gereed want dit is geen alledaagse excursie…

Dag 14: Na de vermoeiende dag van gisteren, heeft u het verdiend om wat rustiger aan te doen. We rijden op ons gemak weer wat terug naar het Zuiden, waar een fantastisch “Beach Resort” op u wacht. In de ochtend nemen we u heel graag mee op pad. U heeft de keus uit twee prachtige wandelingen rondom Campbell River. De Elk Falls zijn indrukwekkend, de Ripple Rock en het uitzicht over de “Sound” is gewoonweg spectaculair! De laatst genoemde tocht is pittig en goed, stevig schoeisel is een vereiste! Gaat u liever wat rondstruinen en winkelen in het dorp, geen bezwaar. Wij zorgen dat u er komt! Genieten van het hotel, uw balkon, het uitzicht, de vogels en andere dieren om u heen………..een aanrader.

Dag 15: Vandaag verlaten we de westzijde van Vancouver Island en rijden we met uitzicht op de Beaufort Mountain Range al slingerend naar oostzijde van het eiland. Voor de liefhebbers is er nog tijd genoeg over om te wandelen langs de ruige, rotsige kust van de Pacific Ocean, gebruik makend van het Wild Pacific Trail. In de zeepoeltjes tussen de rotsen bekijken we de verschillende soorten zee-anemonen, zeesterren en vele kleine krabbetjes en kreeftjes.
En wat is dan mooier dan mogen overnachten in een resort vlak bij de ruige kust?!

Dag 16: Via de Pacific Rim Highway rijden we langs de kust van de Pacific Ocean! Onderweg is er veel tijd om van het meest Noordelijke regen/nevelwoud ter wereld te genieten. Nog een overnachting in een van alle gemakken voorzien hotel, vlakbij het dorpje Ucluelet en het strand van de Pacific Ocean.

Dag 17: En deze groepsreis door West-Canada vervolgt zich met weer zo’n heel bijzondere dag op het programma. Zorg vandaag voor een stevig lunchpakket. We monsteren aan op een kleine boot en verlaten de haven van Tofino.
Op zee hopen we walvissen te zien, alsmede zeehonden, zeeleeuwen, papagaaiduikers en de altijd grappige, nieuwsgierige zeeotters.

Dag 18: Langs de kust en over de bergen van Vancouver Island rijden we een geweldige weg terug naar de Oostzijde van het eiland. Mooie rivieren, wilde stroomversnellingen, kalme meren, geiten op een dak en enorme woudreuzen vallen u vandaag ten deel. Overnachting op het “Oost strand” in het u al bekende Beach Club Resort.

Dag 19: We laten de natuur achter ons en vertrekken richting Victoria, waar we de wereldberoemde Butchart Gardens (i) bezoeken. Maar er is onderweg nog meer te zien, wat we u niet graag onthouden. Zo bezoeken we een roofvogelcentrum en de beroemde muurschilderingen van Chemainus. In de namiddag bereiken we de bloemrijke stad Victoria waar we overnachten in het gezellige centrum nabij de haven en Parliament Buildings. We verblijven hier twee nachten.

Dag 20: Deze dag is ter vrije besteding en kunt u de binnenstad verkennen, waarbij u tevens de gelegenheid heeft om deel te nemen aan een Whale Watch tour (o) vanuit de haven. Fishermans Wharff is ook een heel leuke bestemming. U kunt hier eenvoudig heen wandelen en dan b.v. de zeehonden voeren. Zo lief………

Dag 21: In de ochtend vervolgen we onze groepsreis door West-Canada en vertrekken we met de ferry (i) naar het vasteland. Na aankomst vervolgen we onze tocht in Vancouver, alwaar we u eerst trakteren op een uitgebreide stadsrondrit. Tijdens de middag heeft u zelf de vrije keus. Het stadspark Stanley Park, Gastown en Robson Street zijn echte aanraders. Yaletown met zijn gezellige restaurantjes en Granville Island zijn op loopafstand van uw hotel gelegen, dus geniet van deze schitterende stad.

Dag 22: Nog een fijne ochtend voor u ter vrije besteding in prachtig Vancouver. En dan is helaas ook deze heerlijke groepsreis door West-Canada weer voorbij. Wij verzorgen uw transfer naar de luchthaven en dan is het tijd om afscheid te nemen van de reisleiding.

 

 

Prijs vanaf Euro 6450,00

Van Calgary naar Vancouver inclusief Vancouver Island

Uw busreis is inclusief:

Nederlands sprekende chauffeur/gids.
Vervoer per airconditioned minibus.
Transfers van/naar luchthaven.
Ferry naar/van Vancouver Island.
21 Overnachtingen op basis van 2 persoons kamers incl. bad/douche/toilet in overwegend 4-sterren hotels.
Welcome Breakfast op 2e dag.
Stadsrondritten in Calgary, Banff, Victoria en Vancouver.
Toegang National Parks.
Rit per Snow Coach over Columbia Icefield.
Spectaculaire Bear Safari.
Bezoek wijnproeverij.
Toegang Historic O’Keefe Ranch.
Toegang Nk’Mip Desert Cultural Centre.
Toegang Butchart Gardens.
Bezoek Pacific North West Raptors roofvogel centrum.
Whale and Orca Watch tour.
Bear Watch tour
Lokale belastingen.

Uw busreis is exclusief:

Fooi/Tip Chauffeur/Gids
Overige maaltijden.
Verzekeringen.

Deze pagina printen?

Klik hier

 

Extra informatie:
(i): excursie bij reissom inbegrepen.
(o): excursie optioneel; niet bij de reissom inbegrepen.
De minibus heeft beperkte bagagecapaciteit; per persoon is 1 koffer of tas en 2 stuks handbagage toegestaan.
Zorg voor passende kleding, in de bergen kan het weer snel omslaan.
Denk aan zomerkleding plus een warme fleece of trui en goed schoeisel.
Zorg voor goede bescherming tegen de zon.
Een goede lichamelijke conditie is wenselijk.
Tenzij anders vermeld zijn de avonden ter vrije besteding.

groepsreis door West-Canada fotos-dwt-31-08-2013-2-494
groepsreis door West-Canada groepsreis door West-Canada
groepsreis door West-Canada
groepsreis door West-Canada img1317 img1322

Boek Nu