Ice Roads Adventure

Deze winter groepsreis in West-Canada brengt je naar het verre Noorden tijdens de barre winter. In een 4X4 bedwing je de Iceroads, maak je een hondensledetocht en ga je ijsvissen met de lokale First Nations. Kortom, deze winter groepsreis in West-Canada is het ultieme Canadese winteravontuur!

Island Hopping on Ice – The Ultimate Ice Roads Adventure (IHoI) – 19 – 22 dagen

19 – 22 daagse rondreis per 4×4 terreinauto door Alberta, North West Territories en British Columbia:

Onze Island Hopping On Ice – The Ultimate Ice Roads Adventure brengt u naar het hoge Noorden van Canada; het gebied van goudzoekers, buffels, First Nations en vooral onvoorstelbaar veel natuur. Het unieke van deze wintergroepsreis in West-Canada is dat u zelf achter het stuur zit van uw 4×4 terreinauto en uw reisleider/gids volgt door het immense Canadian Boreal Forest en over de wereldberoemde Ice Roads. Metersdik ijs voert u over o.a. het Athabasca Lake waar de vrachtauto’s uit de TV-serie Ice Road Truckers heer en meester zijn. Deze reis, uniek en enig in zijn soort, geeft u inzicht in de Canadese samenleving met typisch lokale aktiviteiten als ijsvissen, een tocht met sledehonden en het rijden op sneeuwscooters. Maar ook bezoeken aan de grootste teerzandgronden ter wereld in Fort McMurray en het van TV bekende Buffalo Airways in Yellow Knife, met de legendarische DC-3 en DC-4 vliegtuigen staan op het programma. Ronduit spectaculair is de vlucht met een propellor “ski – plane”, welke u in een uurtje tijd in de bush van Noord Canada brengt. Op een locatie ver van alle “beschaving” verwijdert, ervaart u de enorme uitgestrektheid, leegte en stilte van de Arctische natuur. Dit alles gekoppeld aan het indrukwekkend mooie schouwspel van het Noorderlicht, het Aurora Borealis, is dit een exclusieve winter groepsreis in West-Canada om nooit te vergeten.

Bekijk onze opwindende trailer hieronder!!

Dagprogramma van deze winter groepsreis in West-Canada

Dag 1:
Bij aankomst op de luchthaven van Calgary word je door de reisleiding ontvangen is er aansluitend een transfer (i) naar het autoverhuurbedrijf om uw SUV voor deze reis af te halen. Na instructies m.b.t. het gebruik van uw Ice Roads voertuig, vertrekken we in bescheiden colonne naar ons hotel in het centrum van Calgary. U maakt kennis met uw reisgenoten en uw Nederlandstalige reisleider/gids en 4×4 specialist.
1 Overnachting te Calgary.

Dag 2:
Na het Welcome Breakfast (i) gaat deze winter groepsreis in West-Canada dan echt van start vertrekken we vandaag in konvooi richting het hoge, hoge Noorden. De echte reis gaat nu echt beginnen! In Drumheller en omgeving bezoekt u de z.g. “Badlands”. In dit gebied spoelen zoveel dinosaurusskeletten boven, dat de wetenschappers tijd tekort komen om ze ook allemaal te kunnen conserveren. Onlangs nog is het grootste dinosaurus massagraf ooit ontdekt in deze omgeving. Zo’n 65 miljoen jaar geleden is “de dinosaurus” plotseling geheel van de aardbodem verdwenen. Het Royal Tyrrell Museum(i) laat u alles van dichtbij beleven.

We volgen  bij deze winter groepsreis in West-Canada onder andere de canyon van de Red Deer River en u kunt zich nog een poos in het dinosaurus tijdperk wanen. Hoewel dit rivierdal niet zo groot is, doet het in schoonheid niet onder voor de Grand Canyon van Amerika. In de buurt van Edmonton, doorkruist u het “Elk Island National Park”(i) en ontmoet u de eerste wilde bisons in uw vakantie. U ziet hier de z.g. “Plain Bisons” of zelfs al “Wood Bisons” in hun kudde, hun natuurlijk habitat afgrazend. We rijden nog iets verder naar het noorden om in Fort Saskatchewan de nacht door te brengen.
1 Overnachting Fort Saskatchewan

Dag 3:
Was u gisteren nog ondergedompeld in de wel heel vroege geschiedenis van Canada, vandaag schuiven we een flink aantal jaartjes op naar de geschiedenis van de negentiende eeuw. De eerste Europeanen arriveren in het land. Gelukzoekers, zakenmensen, predikers, enz. komen naar dit onontgonnen land. Vele zieltjes zijn hier te winnen. Vandaag bezoekt u met ons de overblijfselen van een van deze eerste z.g. “settlements”. U stuurt op weg hierheen uw 4×4 auto over de allereerste en dus alleroudste officiële weg, die Alberta kende. Zo vlak langs de North Saskatchewan River, in die tijd zeker een levensader, vertellen we u alles over het “Victoria Settlement”, haar geschiedenis en haar bewoners. Bij deze winter groepsreis in West-Canada doorkruist “First Nations” – gebieden en ziet steeds meer Russische kerkgebouwen en opschriften. We overnachten in de rijkste plaats van Canada, die tegelijkertijd ook de armste plaats is…
1 Overnachting in Fort McMurray.

Dag 4:
Fort McMurray is bekend (beroemd en berucht) in de wereld om haar “Oil Sands” Hier wordt aardolie gewonnen in dagbouw. Alles wordt u duidelijk in het Oil Sands Discovery Centre (i). Het proces wordt op duidelijke wijze uitgelegd. Alle extreem grote machines staan hier opgesteld, b.v. een vrachtwagen van zo’n 7,5 meter hoog met 2,5 meter hoge banden. Onderweg naar onze eerste echte Ice Road, brengen we u eerst nog oog in oog met de gevolgen van de oliezandwinning in dit gebied. Ziet er niet allemaal even mooi uit, maar het is wel de realiteit van de Provincie Alberta.
En dan begint uw grote ijs avontuur dan eindelijk echt!! We gaan het ijs op! We verruilen het stedelijk- en oliewingebied, voor de serene stilte van het steeds leger wordende Noorden. U bevindt zich eerst nog op de zandduinen van de Athabasca River. Het zand, dat de oliestromen zo goed weet te binden, u weet er inmiddels alles van. Over diverse “ijsbruggen” en over de monding van de Athabasca River bereikt u met ons Fort Chipewyan. Dit kleine dorp bestaat voor het grootste gedeelte nog uit de oorspronkelijke bevolking. Veel van hun levensstijl is echter verloren gegaan. We hopen, dat het museumpje voor ons zijn deuren wil openen.(i)
1 Overnachting in Fort Chipewyan.

Dag 5:
Een prachtige dag staat er vandaag op het programma. Nadat deze winter groepsreis in West-Canada je over het meters dikke ijs van Lake Athabasca heeft gevoerd, trekken we het dichte woud van “Wood Buffalo National Park” in. U rijdt nu vlak langs de brede Peace River en gelooft u maar…..vredig is het. Dit is het laatste natuurlijke gebied, waar de Wood Buffalo nog leeft in grote kuddes. Misschien heeft u vandaag al geluk en kunt u ze van dichtbij zien. Het verschil met de “Plain Buffalo”, die u al eerder zag, is duidelijk. We kunnen wel wat geluk gebruiken om u de bisons te laten zien, het park is namelijk groter dan Zwitserland!! We verlaten het park via een lange, rechte gravelweg, welke ons naar Fort Smith voert. Hier kunt u het Visitor Centre bezoeken en het “Northern Life Museum” (i) en informatie vergaren over de “Whooping Cranes”, de “First Nations” en de “Salt Plaines” van de “Salt River”. Heel bijzonder in deze omgeving is het voorkomen van het geologisch verschijnsel “Karst” genoemd. 1 Overnachting te Fort Smith.

Dag 6:
Het “Great Slave Lake” is, net als alles hier, weer enorm. We zullen wel even tijd nodig hebben om het voor de helft te kunnen ronden. We zullen van de Zuidkant naar de Noordkant moeten komen. We zullen veel van het meer zien, maar ook redelijk veel moeten rijden. We bezoeken Fort Providence, direct aan het meer, waar de oorspronkelijke bevolking nog van de visvangst leeft en zich in deze tijd uitleeft op hun “Ski – Doo’s”. We zullen hier de nacht doorbrengen. Hay River leeft van de scheepvaart en de botenbouw.
1 Overnachting te Fort Providence.

Dag 7:
We vervolgen onze winter groepsreis in West-Canada over de zeer brede en vaak erg rechte Highway 3 naar Yellowknife, de hoofdstad van de North West Territories. Deze stad is bekend als diamantstad en ten Noorden ervan zijn dan ook vele diamantmijnen te vinden. We zijn eveneens in beschermd Bison gebied, dus het is extra oppassen geblazen!! Deze dag zult u vroeg uit de veren moeten. Rond twee uur deze middag vertrekt ons “bush – ski” vliegtuig vanaf het ijs in de haven van Yellowknife. Weer een extra unieke ervaring in deze toch al bijzondere reis. We vliegen de compleet verlaten wildernis van Noord Canada in. Mochten we wat tijd over hebben, dan bezoeken we graag met u de mensen en het materieel van Buffalo Airways. Dit bedrijf is bekend van de TV serie “Ice Pilots NWT”
2 overnachtingen Blachford Lake

Dag 8:
De prachtige wildernis Lodge bevindt zich midden in het volkomen verlaten en ruige landschap van het Noorden van Canada. Wat u rest is slechts rust en ruimte. U kunt gaan langlaufen, ijsvissen, sneeuwschoen wandelen (i), etc. Optioneel kunt u zich inschrijven voor sneeuwscooter tochten of een sledehondentocht(o). Maar boven alles is dit de meest uitgelezen plek om u te laten betoveren door het Noorderlicht!!

Dag 9:
U heeft nog een hele ochtend om te genieten van deze prachtige, maagdelijke omgeving, op uw gemak zonder al te veel te doen of volop actief, wat u maar wilt. U kunt b.v. nog een sneeuwscooter tocht gaan maken om te gaan net-ijsvissen met een van de oorspronkelijke bewoners van dit gebied(o). Zeker de moeite waard!!
1 Overnachting te Yellowknife.

Dag 10:
Nog weer een “diamantje” voor in uw reisverslag deze dag. Dit is absoluut een van de hoogtepunten van deze winter groepsreis in West-Canada.Vandaag gaan we u de naam van onze reis eer aan laten doen….we gaan Island Hoppen on Ice! U gaat met uw 4×4 auto de meren en rivieren op, welke een verbinding vormen tussen het “Great Slave Lake” en het zelfs nog grotere “Great Bear Lake”. U rijdt op het ijs op de z.g. Rae Lakes. Het worden (weer) twee dagen van eersteklas ijspret in het meest betoverende landschap, dat u ooit gezien heeft. U logeert in het originele en “back to basics” dorpje Gameti. Dit is het “einde van de wereld”, zoals we u in de inleiding hebben beloofd.
2 Overnachtingen in Gameti.

Dag 11:
Het is hier te mooi om al gelijk weer terug te gaan. We blijven nog een dag op en rond het ijs. Veel sneeuw, veel ijs. Als u wilt, kunt u ook een dag rust nemen en in het dorp Gameti blijven. We overnachten hier nogmaals en hopen weer op de Aurora Borealis. Ver op het stille, nachtelijke ijs is het een beleving als geen ander….

Dag 12:
Nog een heerlijke dag op het ijs! Maar we moeten toch echt aan huiswaarts gaan denken. De afstanden zijn hier ook zo groot. In Fort Providence, slaan we nogmaals ons kamp op voor de nacht.
1 Overnachting te Fort Providence.

Dag 13:
We zeggen de North West Territories vaarwel en verruilen deze provincie voor die van Alberta. We gaan door het oliestadje Zama City en langs het First Nations reservaat van Rainbow Lake. In Rainbow Lake overnachten we en kunt u zich (geestelijk) voorbereiden op de laatste echte “ice road” van uw avontuur. Onderweg zien we immense watervallen, die nagenoeg bewegingsloos in de rivier zijn vastgevroren. Hopelijk ontmoeten we ook nog wat bisons op onze weg zuidwaarts.
1 Overnachting te Rainbow Lake.

Dag 14:
Door de “bush” en over het ijs van Alberta baant u zich een weg naar Fort Nelson in British Columbia. Ergens halverwege passeert u de tijdzone en kunnen we de klok nog een uurtje terugzetten. Dit gebied is rijk aan wild en vooral de lynx heeft hier zijn habitat. Elke keer hebben we deze prachtige grote katten kunnen zien, dus ook bij deze winter groepsreis in West-Canada is de kans aanzienlijk! In Fort Nelson heeft u definitief afscheid genomen van de ijswegen, welke ons zoveel plezier hebben bezorgd.
1 Overnachting te Fort Nelson.

Dag 15:
Fort Nelson is een vriendelijk plaatsje en ligt aan de beroemde Alaska Highway, dé verbinding van de twee Amerika’s via Canada. We volgen deze prachtige, legendarische weg verder naar het Zuiden. In Dawson Creek wacht een lekker bed op u voor uw welverdiende nachtrust…….het is uiteindelijk alweer een extra uurtje later. Eerder deze dag passeerde u wederom de tijdzone. Deze plaats is ook de plek waar de Amerikanen de bouw van de Alaska Highway zijn gestart. Alles in deze plaats herinnert daaraan; de “Mile 0” obelisk, de gebouwen uit die tijd en natuurlijk het museum, waar alles op tastbare wijze wordt uitgelegd.
1 Overnachting te Dawson Creek.

Dag 16:
Het einde van uw avontuur met ons komt nu werkelijk in zicht. Toch hebben we nog wel wat speciaals voor u in huis als afsluiter. Via Dawson Creek en Grande Prairie bereikt ons konvooi de Forestry Trunk Road. Deze brede gravelweg bediend de vele, vele olie- en gasbronlocaties.
De weg wordt al mooier en mooier, naarmate we steeds dichter in de buurt van de Rocky Mountains komen. De weg kent meer en meer prachtige, lange bochten, gaat door diepe dalen en hover hoge heuvels en biedt fantastische uitzichten. We rijden door het mooie William A. Switzer Provincial Park.
1 overnachting Hinton.

Dag 17:
U rijdt op eigen gelegenheid via Edmonton naar Calgary. U kunt rechtstreeks en snel via de snelweg gaan, maar het is een absolute aanrader (afhankelijk van de weersomstandigheden) om de Ice Fields Parkway dwars door de Rocky Mountains te nemen. U levert uw auto in bij de autoverhuurder te Calgary en heeft nog een heerlijke avond in een luxe hotel in het centrum. Dat heeft u ook wel verdiend!
1 Overnachting te Calgary.

Dag 18:
In de loop van de dag gaat u op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Calgary en vliegt aansluitend terug naar Nederland.

Verlengingsoptie:
Wij bieden u de mogelijkheid om deze reis te verlengen en vanaf dag 17 via de Rocky Mountains (met bezoeken aan o.a. Jasper, Banff, Kananaskis Country en Canmore) uiteindelijk in Calgary te eindigen. De totale reisduur wordt dan 22 dagen.
NB. Een uitgebreide beschrijving treft u onder reisdag 21 aan.

Dag 17:
Route: William A. Switzer Provincial Park – Jasper.
Dag 18:
Route: Jasper – Ice Fields Parkway – Columbia Ice Field – Lake Louise – Castle Mountain – Johnston Canyon – Banff & Hotsprings – Canmore.
Dag 19:
Route: Canmore – Spray Lakes – Kananaskis Village
Dag 20:
Route: Kananaskis Village – Olympisch Park – Calgary – auto’s inleveren.
Dag 21:
In de loop van de dag gaat u op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Calgary en vliegt aansluitend terug naar Nederland

Uitgebreide beschrijving verlengingsoptie:
Deze winter groepsreis in West-Canada is ook nog uit te breiden. Met deze uitbreiding brengen we u ook nog in het midden van de indrukwekkende Rocky Mountains! Met besneeuwde bergtoppen van meer dan drieduizend meter hoog overal om u heen, bezoekt u met ons letterlijk de hoogtepunten van dit gebied. De Ice Fields Parkway is de wereldberoemde toeristenweg, welke u langs de mooiste plekken in de Rockies voert. In Jasper gaan we met u de diepe kloven van de Maligne Canyon in, onder leiding van een ervaren gids (i). U maakt daar een zeer bijzondere, avontuurlijke wandeling op de bevroren rivier op de bodem van de canyon. Met de bevroren watervallen overal om u heen, waant u zich in een Walt Disney sprookjesfilm! We laten u het Columbia Icefield met haar gletsjers zien en u gaat met ons via Lake Louise, met de beroemde ijsbeelden, de spelonken van Johnston Canyon in. ‘s Avonds kunt u heerlijk op temperatuur komen in de natuurlijke heetwater – zwavelbronnen van het wintersportplaatsje Banff.

Vanuit Banff vertrekken we, via het Nordic Centre in Canmore waar in 1988 de Olympische Winterspelen werden gehouden, al klimmend via de prachtige Spray Lakes naar het wintersportcentrum Kananaskis Village. Hopelijk kunnen we u op de Spray Lakes kennis laten maken met een van de grootste Canadese winterbezigheden, het ijsvissen. Vanuit het centrum van Kanaskis Village, midden in de geweldige Rockies, kunt u gaan skien, langlaufen, sneeuwschoenwandelen of prachtige uitstapjes maken met de auto (o). We bieden u een indrukwekkende sneeuwschoenwandeling aan bij maanlicht, met aansluitend een heerlijke chocoladefondue (i)..doen! (Optie alleen mogelijk als er op die datum volle maan is) Uw hotel beschikt over een verwarmd zwembad, waar u zowel binnen als buiten kunt zwemmen.

De verlenging van deze winter groepsreis in West-Canada wordt afgesloten in Calgary en op weg naar Calgary bezoeken we met u het Olympic Park en het terrein van de winterspelen van 1988; de lange bobsleebaan, trainingshallen voor luge en het bijbehorende museum (i). De 114 m. hoge springschans is indrukwekkend, zeker als u aan de voet ervan staat. Voor de liefhebbers behoort een bezoek aan de Olympic Oval, de beroemde schaatsbaan van de wereldcup schaatsen, zeker tot de mogelijkheden. Maar dan bent u toch echt bij het eindpunt van deze onvergetelijke winter groepsreis in West-Canada aangekomen. We brengen de auto’s terug en u kunt nog genieten van uw luxe hotel in het centrum van Calgary.

 

Prijs op aanvraag

Uw Island Hopping On Ice – The Ultimate Ice Roads Adventure is inclusief:

Nederlands sprekende reisleider/gids.
Overnachtingen op basis van 2 persoons kamers incl. bad/douche/toilet.
Welcome Breakfast op 2e dag.
Toegang National Parks.
Toegang Oil Sands Discovery Centre.
Toegang museum Fort Chipewyan.
IJsvissen
Wandeling met SnowShoes.
Langlaufen
IJswandeling Maligne Canyon o.b.v. lokale gids.*
Wandeling met SnowShoes.*
Toegang Olympisch museum Calgary.*
Lokale belastingen.

* = Inbegrepen bij Verlengingsoptie.

Uw Island Hopping On Ice / Ice Roads Adventure is exclusief:

Fooi/Tip reisleider
Overige maaltijden.
Brandstof.
Verzekeringen.
Vliegreis.

Extra informatie:
(i): excursie bij reissom inbegrepen.
(o): excursie optioneel; niet bij de reissom inbegrepen.
Zorg voor passende kleding; wees voorbereid op strenge kou.
Denkt u aan een warme fleece of trui(en) en goed stevig schoeisel.
Denkt u tevens aan een goede bescherming tegen de zon.
Een goede lichamelijke conditie is wenselijk.
Tenzij anders vermeld zijn de avonden ter vrije besteding.

winter groepsreis in West-Canada winter groepsreis in West-Canada winter groepsreis in West-Canada Smoky Lake, Alberta, Canada, February 2012. The Old Fashioned Bread Bakery in Smoky lake is a good place for lunch. Interesting agricultural landscapes along a 58 kilometre length of the historic Victoria Trail, the oldest road in Alberta that is still in regular use. Begun as an Indian trail running along the banks of the North Saskatchewan River, it winds through picturesque farmland from Secondary Highway 38, southeast of Redwater, to the Victoria Settlement Provincial Historic Site in south Smoky Lake County. A roadtrip through Northern Alberta and the Northwest Territories gets us island hopping over ice roads through the frozen tundra. The sub arctic winter is the only time that the remote settlements, first nations villages and mines can be reached over land. Photo by Frits Meyst/Adventure4ever.com winter groepsreis in West-Canada
winter groepsreis in West-Canada dsc7522 Winter Adventure in the Rocky Mountains of Alberta, Canada The Ice Pilots of Buffalo Airways, Yellowknife, Northwest Territories, Canada

Boek Nu